Kur anija transoqeanike “Tirana” transportonte për në Sarandë oriz nga Kina e sheqer nga Kuba

Anija transoqeanike “TIRANA” me kapacitet mbartës 12.000 ton, në gjirin e Sarandës.Viti 1974.

Në dy krahët e bordit është anija “KORABI” me kapacitet mbartës 1500 ton, si dhe një anije tjetër.

Arsyeja pse anija ka qenë në gjirin e Sarandës, është se e bënte të pamundur ankorimim në kalatën e portit për madhësin që ka anija, dhe mënyra për shkarkimin e mallit, është me dy anijet që ka në bordet e saj,  pasi ngarkohen me mallin nga anija “TIRANA”, ankorohen në port për shkarkim.

Zakonisht në raste të tilla anija “TIRANA” transportonte për në Sarandë oriz nga Kina ose sheqer nga Kuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *