“I thashë mamasë se po nuk shkova në Lice do të mbytem në Bistricë”, Irini Qirjako rrëfen pasionin për muzikën

Irini Qirjako ka rrëfyer pasionin e saj të madh për muzikën, për të cilin ishte gati të bënte gjithçka.

 

Në studion e “Quo Vadis” në Vizion Plus, ajo i ka treguar moderators Pranvera Borakaj, se ishte nëna e saj ajo që id ha mbështetjen më të madhe.

 

Pjesë nga biseda:

 

Pranvera Borakaj: Të mbështetën prindërit?

 

Irini Qirjako: Mamaja më mbështeti shumë. Babai kishte frikë, thoshte s’kemi lekë ta paguajmë, se 6 fëmijë, s’kemi lekë. Edhe mamaja thoshte unë do shkoj të punoj në zetor me burrat dhe vajza ime do shkojë në shkollë. Dhe unë i thashë mamasë nëse unë nuk do shkoj në Lice unë do mbytem në lumin e Bistricës.

 

Pranvera Borakaj: Ishte dëshirë shumë e madhe.

 

Irini Qirjako: Shumë, shumë e madhe.

 

Pranvera Borakaj: Edhe për të përballuar një jetesë krejt tjetër nga ajo e një familjeje të madhe, me vëllezër, me motra për të nisur një jetë krejt tjetër vetëm se pasioni ishte kaq i madh.

 

Irini Qirjako: Pasioni ishte shumë i madh, ishte talenti brenda meje që vlonte, ziente talenti.

 

Pranvera Borakaj: Si ishin vitet në lice?

 

Irini Qirjako: Vite shumë të bukura. Sa të bukura! Vitet e shkollës së mesme janë vitet më të bukura. Kasha shoqe Polikseni Çaçin, ajo ishte në kanto