KQZ certifikon mandatet e Oltion Çaçit, Ergest Dules, dhe Besmir Veliut

Sot, në seancë publike Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve miratoi tabelën përmbledhëse të rezultatit të zgjedhjeve për kryetarin e bashkisë dhe për këshillin e bashkisë në zonën zgjedhore bashkia Lezhë, për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023.

Komisioneri shpalli fitues Pjerin Ndreun, si kryetar i bashkisë Lezhë, të propozuar nga Partia Socialiste e Shqipërisë.

Gjithashtu, Komisioneri shpërndau mandatet ndërmjet subjekteve zgjedhore për këshillat bashkiakë:

 1. Bashkia Libohovë;
 2. Bashkia Fushë-Arrëz;
 3. Bashkia Vorë;
 4. Bashkia Divjakë;
 5. Bashkia Poliçan;
 6. Bashkia Skrapar;
 7. Bashkia Pustec;
 8. Bashkia Këlcyrë;
 9. Bashkia Tepelenë;
 10. Bashkia Sarandë;
 11. Bashkia Delvinë;
 12. Bashkia Konispol.

Në këtë seancë, Komisioneri vendosi dhënien e mandatit të kryetarit të bashkisë:

 1. Bashkia Libohovë, Leonard Hide;
 2. Bashkia Poliçan, Adriatik Zotkaj;
 3. Bashkia Fushë-Arrëz, Hil Curri;
 4. Bashkia Vorë,  Blerim Shera;
 5. Bashkia Divjakë, Josif Gorrea;
 6. Bashkia Skrapar, Adriatik Mema;
 7. Bashkia Pustec, Pali Kolefski;
 8. Bashkia Këlcyrë, Klement Ndoni;
 9. Bashkia Tepelenë, Tërmet Peçi;
 10. Bashkia Sarandë, Oltion Çaçi;
 11. Bashkia Delvinë, Besmir Veli;
 12. Bashkia Konispol,  Ergest Dule.