Sarandë, aktivitet përkujtimor për familjarët e të zhdukurëve në kohën e komunizmit

Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e  ish Sigurimtit të Shtetit, organizoi të enjten në Sarandë një séance informimi mbi ecurine dhe rezultatet e punës së këtij Institucioni

Krahas disa referimeve në sallën e madhe të Bashkise,  publiku I qytetit patir rastin të ndjekë me vemendje një fotoekspozitë me profilet e të zhdukurve  në komunizëm. Ishin te pranishem ne kete aktivitete grupoe te ndryshme interesi, famljare te perosnave te zhdukur ne komunizem , njerez te mediave, perfaqesues te bashkive Sarande, Konispol dhe Himare, etj, .Bashkia pritese e Sarandes prfaqesohej ne kete aktviitet nga zvkryetarja Lindita Qendro.

.Në foltoren e sallës së bashkisë u paraqitur dëshmi të familjarëve të të zhdukurve nga regjimi komunist.

Një fjalë hapje u mbajt nga kryetarja e Autoritetit Gentjana Sula ndërkohë që prezantimi i një udhëzuesi me objektiv gjetjen e të zhdukurve në komunizëm, u mbajt nga Rovena Voda.Zvkryetarja e bashkise Sarande, Lindita Qendro. foli mbi gadishmerine e institucionit qe perfaqeson per te kontribuar ne kerkimet per gjetjen e te zhdukurve .

Nga ana e tij përfaqësuesi i prokurorisë së rrethit gjyqësor Sarandë Ilir Hoxha,foli për një rast konkret të një denoncimi dhe investigimi deri në gjetjen e  një të zhdukuri në territorin e  sotëm të bashkisë Himarë.

Gazetari Thoma Nika solli disa raste kokrete të familjarëve të të zhdukurve nga komunizmi në rajonin e  Sarandës.

Në takimin e Autoritetit për Informim mbi Dokumentet e  ish Sigurimit të Shtetit, prezantuana disa problematika konkrete edhe Llambro Nesturi ,përfaqësues i deges së Shoqatës se Ish të Përndjekurve politikë të Sarandës si dhe  disa zrytarë të bashkive Himarë e Konispol .

Takimi I mësipërm ishte i pari i këtij lloji që organizohet në Sarandë me publikun e gjerë dhe grupet e  interesit nga Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e  ish Sigurimtit të Shtetit.