Delvinë/ Tani edhe qyteti i Sulejman Delvinës me Kënd Arkivor

Pas Sarandes ka qene, Delvina , qyteti i Sulejman Delvines qe perfiton nje Kend Arkivor per te shfrytezuar dokumentacionin e pasur te Arkivit Qendror te Shtetit.

Instalimi i kendit Mjedisor eshte shoqeruara edhe me nje ekspozite ku perfshihen gjurmet e Delvines ne dokumentat e Arkvitit Qendror te SHtetit.

Ne ceremonite e mesiperme pervec drejtuesve te bashkise ka qene i pranishem edhe Ardit Bido, drejtor i Arkivit Qendror te Shtetit.

Sipas kryebashkiakes Majlinda Qilimi, “Tashmë i gjithë dokumentacioni që ndodhet në Drejtorine e Arkivave në Tiranë, mund t’i vihet ne dispozicion çdo qytetari të interesuar përmes shërbimit që ofron ky Këndi Arkivor.”

“Bashkëpunimi i frytshem me institucionin e Arkvit Qendror te SHtetit. do te vijoje me hapat dhe ambicien e kesaj bashkie per ta bere realitet ngritjen dhe funksionimin e Muzeut te Delvines”

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *