Mul Noka shfaqet në Sarandë dhe jep mend: Përse Ksamili duhet të jetë bashki

PD organizoi nje dite me pare ne Ksamil nje tryeze me diskutime per projektin e bashkisë se ardhshme te Ksamilit.

Ne tryezen e Ksamilit e cila u moderua nga kreu i PD lokale, Manjola Cikuli (Nikollo) pervec demokrateve te Ksamilit dhe Sarandes kane qene te pranishem edhe zv,.kryetari i PDSH Flamur Noka, sekretari i kesaj partie per pushtetin lokal Ylli Asllani si dhe kryetari i grupit te punes te PD per Qarkun e Vlores, Bujar Leskaj.

“Drafti i Partise Demokratike per reformen territoriale eshte ne sherbim te qytetareve edhe permbushje e kerkesave te tyre”-Kjo ka qene deviza kryesore e fokusit te diskutimeve.

Sipas ish drejtuesit te PD lokale dhe ish kryetarit te kom

Kryetarja e deges se PD Nikollo (Cikuli), si dhe folesit e tjete: Asllani, Noka, dhe Leskaj kane argumentuar perse Ksamili duhet te jete bashki dhe jo nje njesi administrative, duke theksuar treguesit e te ardhurave, kontributet e banoreve per arken e buxhetit bashkiak, resurset e mrekullueshme natyrore dhe te trashegimsie kulturore etj.

Zyrtaret e larte te PD gjate fjales ne Ksamil jane ndaluar edhe ne dy momente te rendesishme : ne manipulimet e sofistikuara te PS per harten elektorale dhe disa gabime te renda te PD ne te kaluaren e afert si: mungesa e pjesemarrjes ne debatet per harten elektorale ekzistuese, ne bojkotin e zgjedhjeve lokale, etj,.