“Xha Gaqja”, ikona e detarisë sarandiote

Nga Thoma Nika

Kjo foto na çon shume e shume vite prapa dhe na çmall me XHA GAQEN, ikonen e detarise sarandiote, qe per ne ishte dhe mbetet edhe e detarise shqiptare.

Per ne, femijet e asaj kohe, XHA GAQJA ishte personazhi i dashur i diteve tona, universi i detarise.

Na dukej sikur dilte nga ekranet e kinemase per te hyre ne limanin e vogel te varkave, per te shetitur ne rruget e per te bere pazar ne markaton e Sarandes, me puron e pehqeur nga buza, me humorin e pahequr nga goja. Dhe per te hyre ne jeten dhe fantazine tone feminore.

Me keto imazhe u rritem dhe nuk do te fiket asnjehere nga kujtesa jone.