Alket Qëndro: Saranda, destinacioni i 163 jahteve luksoze dhe velierave në janar-qershor 2021

Saranda një nga qendrat turistike më tërheqëse në jug të Shqipërisë, për turistët e vizitorët e shumtë po vizitohet nga jahtet luksoze dhe velierat këtë sezon turistik.

Drejtori i portit të Sarandës, Alket Qendro, tha sot për ATSH-në se “që prej janarit të këtij viti deri në 30 qershor portin e Sarandës e kanë vizituar 163 jahte luksoze dhe veliera”.

Sipas tij, gjatë muajit qershor është vënë re një fluks i kroçerave dhe jahteve turistike.

“Nga 1-30 qershor portin e Sarandës e kanë vizituar 100 jahte dhe veliera. Ndërkohë që  java e fundit e muajit qershor ka qenë me intensitet të lartë ku janë përpunuar disa jahte dhe veliera”, theksoi Qendro.

I përkufizuar si “Qyteti i bardhë”, ai është i rrethuar nga kodra dhe përballë tij ndodhet ishulli grek i Korfuzit. Përveç diellit e plazhit, Saranda njihet dhe për historinë dhe kulturën e saj: e magjishme është kalaja e Lëkurësit, ndërsa Parku Arkeologjik i Butrintit nxit kureshtjen e turistëve të shumtë me historinë e tij mijëravjeçare.