Në varfëri ekstreme dhe të vetmuar, 1700 njerëz në fshatrat e minoritetit jetojnë të vetmuar në Finiq

1700 njerëz ne fshatrat e minoritetit jetojnë të vetmuar, fillikat.

Kjo u bë e ditur se fundi nga burime zyrtare te bashkise Finiq . Sipas kreut te bashkise Kristo Kiço nga verifikimi I gjendjes sociale u  kostatua edhe një varferi ekstreme.

Kiço vuri në dukje se bashkia do të hapë një qendër për të moshuarit në fshatin Kullurice për t’u shërbyer këtyre njerëzve të moshës së tretë që kanë  shumë nevojë për shërbime.

Ndërkohë në këtë bashki ka përfunduar në Finiq një Qendër për të moshuarit  e cila do të ofrojë së shpejti  disa sherbime sociale. Rehabilitimi i godinës është është bërë i mundur me disa fonde nga një bashkëpunim italjan./