Ksamil/ Rreth 60 gazetarë nga Shqipëria takim me kompozitorin e shquar Limoz Dizdari në qendrën e artit “DEA”

Rreth 60 gazetare te Unionit te Gazetareve nga rajone te ndryshme te Shqiperise zhvilluan sot nje takim pune me  kompozitorin e shquar  Limoz Dizdari ne qendren e artit “DEA” e rehabilitur totalish nga kompozitori dhe e denje  per koncerte orkestrale.

Kompozitori i “Këngëve të tokës” u foli njerezve te medias per rrugetimin 20 vjeçar te Qendres se artit “DEA” dhe kontributet e saj aktualiasht ne pergatitjene talenteve te reja pianistike nga Ksamili, per promoviomin e arrtit figurativ, etj,.

Ne emer te gazetareve Frrok Çupi, pershendeti kompozitorin duke shprehur edhe vleresimet per figuren e shquar te kompozitorit Limoz Dizdari ne artin muzikor shqiptar.

Gazetaret vizituan me kete rast biblioteken ”Migjeni”, galerine e arteve figurtative ”Adurrahman Buza” te Qendres se artit”DEA”dhe ndoqen koncertin pjanistik te dy nxeneseve nga shkolla e mesme e Ksamilit pergatitur nga pianistja Adriana Dizdari dhe Limoz Dizdari.

Kjo ishte dita e dyte e turit te gazetareve te Unionit te Gazetareve te Shqiperise ne Sarande.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *