Tre prokurorët e Sarandës Ilir Hoxha, Lorenc Mërkuri dhe Sali Hasa kallëzohen në SPAK

Banorët e fshatit Kakomë në Sarandë kanë protestuar dje para Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Sarandë kundër prokurorit Lorenc Mërkuri , Ilir Hoxha dhe Sali Hasa këta prokuror kanë në hetim cështje penale të vjedhjes së pronave të Kakomesë me dokumenta false

Pronat e banorëve  janë zaptuar nga këta individë dhe askush prej banorëve nuk munden të shkojnë në pronën e tyre prej 15 vitesh pasi janë rrethuar me tela dhe janë përfituar me dokumenta të falsifikuara nga shtetasi Luan Leka në bashkpunim me drejtorin e Aluiznit Shaban Memiaj të cilët  akuzohen nga banorët se me njëritjetrin kanë kryer veprimieme kriminale korruptive

Luan Leka në bashkpunim me drejtorin e Aluiznit Shaban Memiaj kanë legalizuar një pasuri e cila është quajtur si e përfunduar dhe nëpërmjet ligjit për legalizimin e ndërtimeve informale pretendohet të kalojnë pronën në pronësi të shtetasit luan leka duke fallcifikuar kështu faktin e ekzistencës së ndërtimeve.

Prokurorët  Lorenc Mërkuri , Ilir Hoxha dhe Sali Hasa këta prokuror kanë në hetim cëhstje penale të vjedhjes së pronave të kakomesë me dokumenta false dhe nuk marin masa duke dyshuar se janë bashkpunim me krimin dhe akuzohen nga banorët e fshatit Nivicë .

Pronat banorët i kanë përfituar përmes ligjit 7501 dhe tapitë i kanë në dorë me një vlerë totale prej 20 ha. Banorët kanë rrëfyer dhe akuzuar politikanët shqiptarë te këto 15 vite pasi kane favorizuar uzurpimin e pronave të tyre.

Banoret e Kakomesë pasi janë tërhequr nga prokuroria janë paraqitur pranë policisë ku kanë bërë kallëzim penal ndaj Prokurorët  Lorenc Mërkuri , Ilir Hoxha dhe Sali Hasa

Ata kanë kërcënuar me intensifikim te veprimeve pranë Bashkisë Himarë .

Banorët kanë dokumentet që vërtetojnë se tokat janë të tyre, por hipoteka e Sarandës nuk u bën regjistrimin.