INTERVISTA/ Themistokli Koçi: Si, kur dhe kush propozoi për emrin e ekipit të Futbollit “Bistrica”

Themistokli Koçi ose Kliu siç i thërisnin delvinjotët,vjen sot para jush në një rëfim tejet interesant nëpërmjet dy intervistave emocionuese të v. 2019 dhe 2022, për ekipin e zemrës së tij “Bistricës”.

E filloi karierën si vizues fushe dhe më pas ariti kulmin si futbollist, aq sa nuk mund të konceptohej ekipi pa sulmuesin e shpejt dhe golshënuesin e tij.

Kliu tregon dhe momentin historik të propozimit dhe krijimit të ekipit të futbollit me emrin “Bistrica”, bile ai zbulon dhe emrin e personit që propozoj këtë emër, duke shkuar edhe më tej ku propozon që fusha e futbollit ku luan ekipi, ti vendosin emrin e tij.

Duhet thënë se futbolli në Delvinë nuk e ka zanafillën në vitin 19.. por shumë dekada më përpara.