Gazetari nxjerr raportin sekret/ Ja sa “informatorë” kishte Saranda

Nga Kastriot Dervishi

Rrjeti sekret i Sigurimit të Shtetit dhe kategoria “armike” në fund të vitit 1988Në tabelën e mëposhtme paraqiten sipas rretheve:

1-Rrjeti sekret (agjentët dhe informatorët). Të dhënës i mungojnë rezidentët dhe strehuesit.

2-Kategoria “armike”, të kategorizuar në përpunim aktiv 2A, kontroll operativ 2B, përpunim paraprak PP dhe kontingjente.

-Siç shihet në shkallë vendi ishin 1200 agjentë dhe 6708 informatorë, të cilët kishin një fiktivitetNga përpunimet dhe regjistrimet, në shkallë vendi ishin:-2998 persona që ndiqeshin në 2A-12790 persona në kontroll operativ 2B-717 persona në përpunim paraprak (masë e përkohshme)-64702 në listën e kontingjenteve. Këto ishin vetëm me lista dhe jo me dosje.

Kontingjente quheshin “njerëzish të deklasuar, me përbërje e qëndrim të keq politik, të infektuar me ideologji reaksionare”