Në vjeshtën e Sarandës, turistë me bagazh poezinë dhe krijimin

Sipas një tradite të qëndrueshme, këtë fillim tetori, poetët e Sarandës ftian dhe sollën këzu, në wytetin që të bën poet, kolegë të tyre nga viset, nga rajoni dhe Europa.

Kjo sipërmarrje e Klubit të Kruëijuesve “Jonianë” të Sarandës, u mbështet nga Bashkia dhe nga Kryetari i saj Adrian Gurma.

Ky event kulturor këtë vit ishte në edicionin e tij të 15-të. Në vjeshtën e sivjetme poetët nga bota ishin turistët tanë më të veçantë. Ata erdhën md bagazh poetik dhe u larguan duke marrë frymëzim nga Saranda.

Manifestimi Poetik u shoqërua nga mikpritja e kolegëve saranfiotë dhe u alternua me guidë turistike në Sarandë, Ksamil, Butrint etj.

Ky organizim është në vargun e eventeve përtej sezonit veror dhe ne besojmë se poetët pjesëmarrës në Manifestim u kthyen në vendet e tyre edhe si promovuesi të asaj çfarë gjetën dhe shijuan këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *