Bashkia Finiq: Po luftojmë kundër koronavirusit dhe hajdutët

Bashkia e Finiqit ka shpërndarë ndihmat me ushqime dhe ilaçe për të moshuarit në 5 njësitë administrative.

Megjithatë, ajo që vijon të shqetësojë drejtuesit e Bashkisë, janë vjedhjet që po ndodhin këto kohë.

“-Luftë me koronavirusin dhe me vjedhësit-
Në respekt të plotë të masave mbrojtëse të vetë punonjësve por edhe të popullsisë së zonës nga Koronovirusi, administrata e bashkisë Finiq vazhdon punën e saj për të sensibilizuar qytetarët e moshës së tretë në të 58 fshatrat e saj dhe njëkohësisht ka ngritur grupet e patronazhit për t’u ardhur në ndihmë me ushqime dhe ilaçe individëve të vetmuar apo të pamundur.

Në të pesë njësitë administrative janë vënë në dispozicion të publikut telefonat, dhe punonjës të autorizuar për të marrë informacion orë pas ore nga kryepleqtë e fshatrave por edhe nga çdo familje që përballet me këtë situatë të vështirë.

Drejtoritë e Sherbimeve të Përgjithshme dhe ajo e Shërbimit Social kanë tashmë një hartë të plotë të problematikave në çdo skaj të territorit të bashkisë dhe kontribuojnë hap pas hapi për të lehtësuar zgjidhjen e tyre.

Policia bashkiake, që ditën e parë të gjendjes së jashtëzakonshme është ndarë në dy grupe dhe krahas punës funksionale të saj, kryen së bashku me policinë vendore të shtetit patrulla në territorin e bashkisë.

Pavarësisht nga këto masa nëpër fshatrat e bashkisë Fini; nuk janë ndalur vjedhjet e shtëpive dhe të pronave. Mëngjesin e djeshëm në fshatin Janicat janë vjedhur pesë shtëpi, në fshatin Neohor një shtëpi, ndërsa sot në mëngjes u vodh shtëpia e Sotiri Papa në fshatin Pllakë.

Kryetari i bashkisë zoti Kristo Kiço i kërkoi policisë së rendit të organizojë më mirë punën për parandalimin e këtyre rasteve duke shtuar patrullimin por edhe të vijojë me gjetjen e autorëve”, thuhet në njoftimin e Bashkisë Finiq. /Sarandanews/